Bardzo delikatny krem z brokułów powinien zachwycić Wasze podniebienia.
Składniki:
- 1,5 l wywaru, ja użyłam wywaru wieprzowego,
- 500 g brokułów,
- 2 cebule,
- 4 ząbki czosnku,
- przyprawy (sól, pieprz)
- listek laurowy,
- angielskie ziele,
- zioła (majeranek, bazylia)
- grzanki - przepis tutaj
Wykonanie:
Brokuły myję i kroję, kroję także cebulę, czosnek przeciskam przez praskę. Podsmażam to wszystko na patelni na odrobinie oliwy z oliwek. Przekładam zawartość patelni do przygotowanego wcześniej wywaru. Gotuję ok. 20 min. Przyprawiam. Następnie czekam, aż zupa trochę ostygnie. Miksuję blenderem na krem. Podaję z grzankami :) Smacznego
Moja Mama, jako mloda zonka, tez miala problem z zupami: kazda, wlacznie z ogorkowa, wychodzila jej... czerwona :)
OdpowiedzUsuńBrokulowa bardzo lubie, wiec jestem pewna, ze i ten wariant przypadlby mi do gustu. Sprobuj kiedys dodac ser z niebieska plesnia - poezja!
Hey there, You have done a fantastic job. I will certainly digg it and personally recommend to
OdpowiedzUsuńmy friends. I'm sure they will be benefited from this web site.
Here is my homepage - cookie monster cupcake
Zupy krem od teraz częściej goszczą na stole ;)
OdpowiedzUsuń