Dzięki ciemnej fasoli, kukurydze i papryce danie zyskuje zachęcające kolory i apetycznie wygląda.
Składniki:
- 2 piersi kurczaka,
 - 1 świeża papryka,
 - 1 cebula,
 - 3 ząbki czosnku,
 - 1 puszka kukurydzy,
 - 1 puszka czerwonej fasoli,
 - 2 łyżki przecieru pomidorowego
 - mąka do obtoczenia mięsa
 - przyprawy: sól, pieprz, majeranek, ostra i słodka papryka
 
Wykonanie:
Dokładnie obmywam piersi i kroję je w kostkę. Doprawiam je solą i papryką i obtaczam w mące. Na rozgrzaną patelnie (z odrobiną oliwy z oliwek) wrzucam kurczaka, pokrojoną cebulę i paprykę. Dodaję czosnek przepuszczony przez praskę. Wszystko podsmażam na złoty kolor.
Zalewam wodą, dodaję przecier pomidorowy i duszę około 10 minut. Następnie dodaję kukurydzę i fasolę. Doprawiam do smaku.
Podaję z brązowym ryżem.
Smacznego!

Kurczak po meksykańsku smakuje supcio !!!!!! :) :D .
OdpowiedzUsuń